Turbórákok, virológusok

TURBÓRÁKOK, VIROLÓGUSOK

Írta: Dr. Horváth Katalin

holisztikus orvos

 

Egy mellrákos idős hölgy

L-né 80 éves idős nőbetegnek 23 éve mellrákja volt: sugárkezelés és kemoterápia hatására elmúlt, gyógyultnak nyilvánították, semmilyen emlőpanasza nem volt. Az azóta eltelt hosszú években a lehetőségekhez képest egészséges életmódot élt: csak egyféle szintetikus gyógyszert szedett, a vérnyomása miatt. Emellett tornázott, agykontrollt és reikit, alváskontrollt alkalmazott, Simonton-tréningre járt. Influenzaoltásokat nem kért. Ha megfázott vagy köhögött, gyógynövényeket alkalmazott.

Társadalmi elvárást okként megnevezve 2021 tavaszán két c. oltást kapott.

2021 nyarán a rendszeres évi emlőszűrésen a mellében csomót találtak. A biopszia pozitív lett, a daganat kiújult, 1 cm-es csomó formájában.

A beteg műtétet, kemoterápiát és sugárkezelést nem óhajt. Az alternatív gyógymódok közül a vitaminok és gyógynövények, fagyöngyterápia, ásványok szedését, a klasszikus homeopátiát és a reikit, a deutériummentes vizet és a gyógygombákat alkalmazza. Erőnléte sokáig kielégítő volt, étvágya, testsúlya nem csökkent.

Nagyon fontos, hogy amennyiben panaszai, fájdalmai, légúti hurutja van, mindig az ennek megfelelő homeopátiás szereket és gyógynövényeket, táplálékkiegészítőket kapja és nem szintetikus szereket.

A mellében a csomó a környezetétől elhatárolódott, nem csökkent, lassan növekedett. Az utóbbi időben azonban fizikailag és mentálisan is egyre gyengült, optimizmusa elhalványodott, akaratereje szétfoszlott. Hónalji nyirokcsomó jelent meg, fájdalmai is jelentkeztek. A megváltozott állapothoz jobban illő homeopátiás szereket, valamint további táplálékkiegészítőket és gyógynövényeket szed.

Egy mellrákos középkorú hölgy

K. 51 éves tanárnő, fiatalabb korában veleszületett májrendellenessége ellenére sok szintetikus gyógyszert szedett: többek között a kínzó fejfájásaira, gennyes bőrpattanásaira. Mellcisztái miatt többször biopsziát végeztek, valamint három gyermekét hosszú ideig szoptatta, ami a csomók miatt sokszor fájdalmas volt. Édesanyja mellrákban elhunyt.

Későbbi felnőtt korában már sokkal egészségtudatosabb életet élt, testmozgást végzett és nem szedett szintetikumokat, diétázott, ennek ellenére emlőrák alakult ki nála, amit kemoterápiával kezeltek, masszív immuntámogató kezelés mellett: culevitet, flavin-származékokat, vitaminokat, klasszikus homeopátiás szereket kapott, intenzíven jógázott és futott. Ez az emlődaganat 5 évig stagnált. A betegnél olykor jelentkeztek lokális ízületi, légúti, nőgyógyászati, gyomorpanaszok, amiket minden alkalommal a tünetnek megfelelő homeopátiás szerekkel, valamint gyógynövényekkel és táplálékkiegészítőkkel kezeltünk.

2021 tavaszán a családját féltve kétszer beoltatta magát.

Melle megfájdult, az addig nyugalomban lévő daganat nőni és keményedni kezdett, képalkotó vizsgálat igazolta a daganat feléledését és előrehaladását. Ősszel műtét történt, következett a kemoterápia, majd sugárterápia és hormonkezelés.

Jelenleg a vizsgálatok alapján úgy tűnik, sikerült a tumort megsemmisíteni, de a beteg erőnléte igen gyenge, testsúlya csökken, szívműködése rendellenes, kar-és kézfájdalmai vannak. Pszichikai állapota igen rossz. Igyekszünk ezt az állapotot homeopátiás szerekkel, vitaminokkal, testmozgással és pszichológiai kezelésekkel enyhíteni, de a genetikai anyagokkal és bonyolult mesterséges molekulákkal terhelt, kisiklatott immunrendszer helyrehozása csak részlegesen sikerülhet. De ha ezekhez még évekig tartó, a betegek egész pszichéjét betöltő rettegés, valamint károsodott májfunkció vagy vesefunkció társul, akkor alkalmazhatunk bármilyen átgondolt és tudományosan felépített természetgyógyászati kezelést, legyen a beteg akármilyen képzett és együttműködő, mindezek ellenére tehetetlenek vagyunk. A bajt csak enyhíteni tudjuk.

Kiken lehet segíteni?

Magyarországon ma az emberek általános egészségi állapota katasztrofális. Már újszülöttkorban elkezdik az immunrendszer kisiklatását a születés után rögtön – ilyen-olyan indokkal beadott – antibiotikumokkal. A gyakori gyermekkori fertőzések kezelése is ezekkel történik, valamint gondoljunk a védőoltások sorozatára – nem csoda, hogy már a tinédzserek körében sem mindenki egészséges. Hozzá kell tenni, hogy öröklődés révén mindannyian hordozunk több-kevesebb betegséghajlamot. Ennek ellenére a fiatalság virágzó éveiben, a rendes menstruáció kezdetekor, a tudat, a szív és a test számára egyaránt jótékony hatású életmód mellett a krónikus betegségek gyakran több évig felismerhetetlenek. (Samuel Hahnemann nagy német orvos után szabadon)

A későbbi években és kedvezőtlen események, de legfőképpen a célszerűtlen orvosi beavatkozások hatására az öröklött és szerzett krónikus betegségek fellángolnak. A betegség annál gyorsabban halad előre és annál súlyosabb lesz, annál gyakrabban újul ki, minél jobban megzavarja az immunrendszert a sok trauma, a stresszek tömege, a félelem, a bánat, az aggodalom, de legfőképpen az immunrendszer genetikai anyagokkal és egyéb bonyolult szintetikus molekulákkal való kisiklatása. (Minden krónikus betegség végső oka az immunrendszer gyengülése! Legyen az akár visszatérő torokgyulladás, legyen az akár elbutulás, vagy legyen az akár a legsúlyosabb betegség, a rák).

Kétféle oltáskárosodott ember van: aki már előtte is beteg volt, és aki előtte egészséges volt. Aki beteg volt, annak a meglévő, de esetleg lappangó betegségét előhozta és súlyosbította az oltás. Aki egészséges volt és egészséges, műanyagmentes életet élt, annál vagy nem jelentkezett károsodás, vagy könnyebben gyógyítható. Azokon lehet segíteni, azokon sokkal könnyebben lehet segíteni, akiknek az immunrendszere nincsen súlyosan leterhelve az élete előző szakaszaiban elszenvedett testi és lelki, fizikai és mentális traumákkal, terhelésekkel, kisiklatásokkal.

Egy hatalmas tévedés

A mögöttünk hagyott járványidőszak alatt a média virológusok sorát szólította meg, érdeklődve a vírus természetéről. A nagytudású virológusok (biológusok, mikrobiológusok, biokémikusok stb) igen, valóban értenek a vírusok és a táptalajok természetéhez.

Abban a folyamatban azonban, amikor az emberi szervezet találkozik a kórokozóval, nem csak a kórokozó természete játszik szerepet. Hanem a kórokozó és megtámadott szervezet egyaránt. Ez egy interakció. Ehhez ismerni kell a megtámadott szervezet természetét, a kórokozó természetét, és az interakció természetét. Ugyanez vonatkozik a védőoltásokra: ismerni kell a vakcina természetét, a szervezet természetét és magának az interakciónak a természetét.

Kik azok, akik ezeket egyaránt ismerik?

A jó orvosok. Akik holisztikusan gondolkoznak. Mit jelent a holisztikus gondolkodás? Azt jelenti, hogy nem ragadjuk ki egy szervesen összefüggő rendszer egészéből annak egy részét, hanem az egész reakcióját vizsgáljuk. Nem a kórokozó viselkedését vizsgáljuk és nem a megtámadott élő szervezet máját vagy veséjét, vagy nyálkahártyáját vizsgáljuk, hanem az egészet egybefüggően.

Miért tudjuk ezt megtenni? Hogyan nyerjük el ezt a képességet?

Úgy, hogy a jó orvos, a holisztikus orvos már látott ilyet. Tapasztalata van arról, hogy a gyermekek és felnőttek az előző években, az előző járványokban, az előző beteg éveikben hogyan reagáltak a kórokozóra és az azzal történt interakcióra. Tudniillik a holisztikus orvos totális anamnézist vesz fel. A totalitás részei a beteg kereszt- és hosszmetszeti története. A keresztmetszet azt jelenti, hogy a jelen állapotát vizsgálja az összes szervével és szervrendszerével együtt, betegségi és egészségi állapotát egyaránt felmérve.  Kikutatja, hogy a beteg eddig mire hogyan reagált, milyen hajlamai vannak, mikre érzékeny és mi az, ami a stresszt okozza a számára. A hosszmetszeti kép pedig arra fókuszál, hogy a beteg eddigi életében pontosan milyen betegségei voltak, azok hogyan és mitől gyógyultak, beleértve az eddigi védőoltásokat! Továbbá kikutatjuk a vérrokonok betegségeit, érdeklődvén nem csak a családi betegségekről, hanem a szülőkkel, testvérekkel való viszony alakulásáról is. (Ez utóbbiak feltűnően sokszor vezetnek betegségek kialakulásához!)

A jövő orvosa nem gépként kezeli az embereket, hanem igyekszik a szervezet isteni egységét tiszteletben tartani és gyógymódjait ezzel harmóniába hozni. Csak ezzel tudjuk elérni, hogy kevesebb elkínzott, pszichológiailag elroncsolt és elgyötört ember legyen szűkebb és tágabb hazánkban.